육개장

경기도 광주시 퇴촌 나주곰탕집 육개장

경기도 광주시 퇴촌 나주식 곰탕 육개장 상차림
쇠고기와 고사리, 숙주나물, 통파 등을 푹 삶아 끓인 매운 맛이 도는 탕국의 한 종류입니다.




후추나 소금, 설탕, 참기름, 간장 등을 양념으로 하며, 고춧가루로 매운 맛을 내도록 합니다.
It is a variety of gomguk, or Tangguk, In addition to shredded beef, scallions, and water, the dish generally also includes bean sprouts, gosari (bracken fern), torandae (taro stems), sliced onion, dangmyeon (sweet potato noodles), chili powder, garlic, perilla seeds (also called wild sesame seeds), soy sauce, oil (sesame oil and/or vegetable oil), black pepper, and salt. Chili oil may also be used.




경기도 광주시 육개장 오징어 젓갈 반찬
주인장의 고향에서 직접 담가 보내온다는 오징어 젓갈은 또 다른 풍미를 더해줍니다.
육개장은 통상 밥을 말아먹습니다.
Yukgaejang is generally served with a bowl of rice and kimchi.